Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Που είναι οι ομογενείς με τα 600 δις;Το τέλος της αυταπάτης...


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ελληνικός πληθυσμός "συνταράχθηκε" από την είδηση πως κάποιοι Έλληνες ομογενείς εμφανίστηκαν με έναν σκασμό λεφτά έτοιμοι να σώσουν την Ελλάδα
από το χείλος της καταστροφής. Τότε ήταν που για μια ακόμα φορά ένα -μεγάλο δυστυχώς- μέρος του ελληνικού λαού, που είτε αρέσκεται να το κοροϊδεύουν, είτε να ζει με αυταπάτες, έκανε λόγο για ξεπουλημένους ηγέτες που δεν ...δέχονται τον πακτωλό χρημάτων εξ Αμερικής για να σωθεί η πατρίδα .

Τότε ήταν που είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως οι εν λόγω ομογενείς έγιναν δεκτοί από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Από την προηγούμενη εβδομάδα , που η Μεγαλόνησος έχει μπει σε ένα πραγματικό κυκεώνα, με το μέλλον της να κρέμεται σε μια κλωστή, κανείς δεν εμφανίστηκε να δώσει 6 δις από τα ...600 που συνολικά έλεγαν πως είχαν,  για να λυθεί το πρόβλημα. Που ήταν οι "σωτήρες;"

Προφανώς τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Το πρόβλημα ωστόσο που αντιμετωπίζει το αδελφικό μας Έθνος, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα  και μάθημα για τους πάσης φύσεως εγχώριους εκμεταλλευτές της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί και στην Ελλάδα. Αλλά και ένα μάθημα για τον ελληνικό λαό που αρέσκεται ακόμα να πιστεύει σε λύσεις που δεν υπάρχουν.

Σωτήρες δεν υπάρχουν. Ούτε δράκοι του παραμυθιού. Ούτε το "ξανθό γένος" θα μας σώσει. Οι μαγικές λύσεις πέθαναν. Και επειδή πολλά στρεβλά έχουμε ακούσει αυτές τις ημέρες: Ούτε οι γερμανοί είναι φίλοι μας. Όποιος το πιστεύει αυτό, προφανώς δεν βλέπει που πάει η δουλειά και πόσο αυταρχικά διαχειρίζεται η Μέρκελ την Ενωμένη Ευρώπη. Aπλά και σε αυτό μας αρέσει να είμαστε των άκρων. Ή με τον έναν ή με τον άλλον. Ή με την Ρωσία ή με την Γερμανία! Με την Ελλάδα κανείς;

Αυτό που δεν βλέπει κανείς είναι πως η δική μας διεφθαρμένη και χρεοκοπημένη μεταπολίτευση, έδωσε το πάτημα να διαφεντεύουν άλλοι τις τύχες μας.

Αυτό όμως τώρα δεν αλλάζει ούτε με ρούβλια, ούτε με ομογενείς, ούτε με επανάσταση μέσω facebook. Aλλάζει με πολλή δουλειά. Και να συνειδητοποιήσουμε πως όταν αλλάξουμε εμείς, θα έχουμε και την δυνατότητα να ορίζουμε την μοίρα μας. Το έχουμε ξανακάνει.




                                                  πηγή parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου