Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Γιαννακοχώρι-Οίνος και Ποδηλατοδράσεις στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη


Σε ένα διήμερο, στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη εκατοντάδες φίλοι του κρασιού, της γαστρονομίας, αλλά και
του ποδηλάτου είχαν τη δυνατότητα να περάσουν στιγμές δράσης στην ύπαιθρο και να πάρουν μια γεύση από τις ομορφιές και την τοπική κουζίνα της περιοχής της Νάουσας.

Χάρη στην άψογη συνεργασία των εργαζομένων και των εθελοντών του Κτήματος με την ομάδα των Ποδηλατοδράσεων και πολλές τοπικές επιχειρήσεις, οι περίπου οκτακόσιοι επισκέπτες μας δοκίμασαν τα κρασιά του Κτήματος, συνέκριναν Ξινόμαυρα από διαφορετικά αμπελοτόπια, έκαναν ποδήλατο, άκουσαν μουσική, δοκίμασαν τοπικά πιάτα και έζησαν στιγμές δράσης και συγκίνησης.
Κορυφαίες στιγμές του διημέρου ήταν οι τελετές βράβευσης των νικητών των ποδηλατικών αγώνων, ιδίως αυτή των μικρών παιδιών, αλλά και η απονομή της επιταγής με το ποσό της δωρεάς στο Ειδικό Σχολείο της Νάουσας.

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη. Στους αμπελώνες του, στη Νάουσα και το Αμύνταιο, έμφαση δίνεται στις γηγενείς ποικιλίες και κυρίως στο ευγενές Ξινόμαυρο. Σήμερα η ομάδα του Κτήματος, υπό την καθοδήγηση του Στέλλιου Μπουτάρη, εργάζεται με βάση την καινοτομία, το σεβασμό στην παράδοση και την εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης γεύεται παραδοσιακά εδέσματα από τον ιδιοκτήτη της Ταβέρνας Ρακοκάζανο που λειτουργεί στον οικισμό της  Νέας Στράντζας στην Νάουσα.








πηγή voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου