Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Μήνυμα εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρείας


Σημερινή πραγματικότητα

Ζούμε μια απίστευτη οικονομική κρίση και σε έναν τόπο ,που τα αντίδοτα είναι εύκολα, αλλά και πολύ δύσκολα.
Εύκολα, γιατί η πλούσια γη(κάμπος), κρατάει σε ένα βαθμό την οικονομία του τόπου, δύσκολα, γιατί η τοπική κοινωνία δεν έχει αισθητήρια τέτοια που να προασπίζουν, με απίστευτη ευκολία, το “ταμείο”, δηλαδή την οικονομική ζωή αυτού του τόπου.

Αν υπήρχε ομοψυχία (κάτι δύσκολο σήμερα για τους Έλληνες) ο τόπος μας έπρεπε να ακμάζει ,ακόμα και μέσα σε περιόδους κρίσης. Αυτό προϋποθέτει μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, μέσα από ενσυνείδητες δράσεις στήριξης του τοπικού οικονομικού ιστού, ώστε το χρήμα να “γυρίζει” και να μην κάνει “φτερά”, εκτός Δήμου Αλεξάνδρειας. Το τελευταίο, ισχύει σήμερα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, στην μεσαία κοινωνική τάξη, τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς, τους βιοτέχνες, τις οικογενειακές επιχειρήσεις, ειδικά στη σημερινή δύσκολη εποχή.

Η τοπική αγορά, οι καλλιέργειες, η παραγωγή, οι βιοτεχνίες, η παροχή υπηρεσιών, τα εμπορικά καταστήματα και οι επαγγελματίες της Αλεξάνδρειας αναμφίβολα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της τοπικής κοινωνίας, καθώς παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και την πρόοδο του τόπου μας. Συντηρούν πολλές θέσεις απασχόλησης, δημιουργούν εισοδήματα σε όλο το Δήμο και εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων αυτού.

Ο ρόλος μας

Ως καταναλωτές, ενσυνείδητα, για όλες μας τις ανάγκες, θα πρέπει να προτιμάμε, τις εμπορικές και όχι μόνο, τοπικές επιχειρήσεις , που ανήκουν σε ντόπιους, με το σκεπτικό ότι οι πολυεθνικές και γενικότερα οι ελληνικές επιχειρήσεις – αλυσίδες, στο τέλος της εβδομάδας μεταφέρουν σε μετρητά, δεκάδες χιλιάδες ευρώ εκτός πόλης , χρήματα που δεν ξαναγυρίζουν και δεν κάνουν τον κύκλο. Επομένως, είναι συνείδηση και συμφέρον όλων μας να αλληλοϋποστηριχτούμε. Να κάνουμε τις συναλλαγές μας στην ντόπια αγορά, η οποία και ποικιλία και ποιότητα αγαθών προσφέρει και είναι δίπλα μας.

Επίσης, από τη δική μας πλευρά οι ντόπιοι έμποροι και επαγγελματίες επιβάλλεται, να προσπαθούμε και να διευκολύνουμε τους καταναλωτές στο να επιμένουν αλεξανδρινά, προσφέροντας ποιότητα υπηρεσιών σε πολύ προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές. Το σημείο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από όλους , είναι οι αγορές που γίνονται μέσω διαδικτύου , τη στιγμή που οι πολυεθνικές και ο ιστότοπος βομβαρδίζουν τους καταναλωτές, παίρνοντας τα χρήματα από την τσέπη τους με βίαια τρικ, στα οποία κυριαρχεί η επιστημονική καταναλωτική ενεργοποίηση του υποσυνειδήτου. Είναι η μέθοδος αγοράς άχρηστων προϊόντων με την δικαιολογία ότι είναι φθηνά.

Το χρήμα κάνει κύκλο

Αν προτιμήσει κάποιος να αγοράσει εκτός Αλεξάνδρειας αυτόματα καταστρέφει την ευημερία του τόπου. Μέχρι και η αξία των ακινήτων φθίνει και μαραζώνει. Τα μεροκάματα χάνονται. Οι οικονομικές αξίες βουλιάζουν. Κερδίζεις ελάχιστα και χάνεις εκατονταπλάσια.

Το ζήτημα είναι, πως το συνειδητοποιεί ο καθένας, τι θέλει, τι αγοράζει, που ωφελείτε και που καταστρέφεται, αυτός και τα παιδιά του.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια το γνωστό σύνθημα και να δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι:

“Επιμένουμε και επιλέγουμε Αλεξανδρινά.
Προτιμάμε τα τοπικά προϊόντα.
Στηρίζουμε την τοπική οικονομία.
Στηρίζουμε την Αλεξάνδρεια”

Με απεριόριστη εκτίμηση προς το καταναλωτικό κοινό,

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου