Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο αποχετεύσεων της ΔΕΥΑΝ στον Κοπανό Επισκοπή Αγγελοχώρι και Πολυπλάτανο

Υπογράφηκε χθες (31-7) στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν η σύμβαση για το έργο των εσωτερικών
δικτύων αποχετεύσεων στους πεδινούς οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Πολυπλατάνου και Αγγελοχωρίου από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γιώργο Βασιλείου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΑΒΕΤΕ» κ. Γιώργο Σταμάτη, παρουσία του Δημάρχου Νάουσας κ. Αναστάσιου Καραμπατζού και του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ανθεμίων-Ειρηνούπολης κ. Παύλου Αδαμίδη.

Ειδικότερα το έργο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΟΠΑΝΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΔΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ» περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχετεύσεων συνολικού μήκους 41.530μ. με τοποθέτηση αγωγών διπλού δομημένου τοιχώματος υψηλής πυκνότητας HDPE (διατομής Φ250, Φ315, Φ355 και  Φ400), τα οποία θα συνδυάζονται και με το δίκτυο αποχέτευσης της Χαρίεσσας (οι εργασίες έχουν ξεκινήσει) και θα καταλήγουν στην μονάδα επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) που θα κατασκευαστεί σε περιοχή κοντά στο κανάλι (Τάφρος 66). Ο συνολικός αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 9.506.000 Ευρώ και μετά από τη διαδικασία του διαγωνισμού και την έκπτωση της αναδόχου εταιρείας, ο προϋπολογισμός του έργου διαμορφώθηκε στο ποσό των 4.550.584,83 Ευρώ. Το έργο που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Ε.Π. Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, ΕΠΠΕΡΑΑ) και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες

Μετά από την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός δήλωσε: «Με την υπογραφή της σύμβασης αρχίζει και τυπικά η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του μεγάλου έργου αποχετεύσεων στους πεδινούς οικισμούς του διευρυμένου Δήμου μας. Πρόκειται για ένα έργο προτεραιότητας της δημοτικής μας αρχής με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το δήμο Νάουσας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας στον Κοπανό, την Επισκοπή, το Αγγελοχώρι και τον Πολυπλάτανο.

Θέλω να επισημάνω, ότι για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης, που σηματοδοτεί την έναρξη του έργου, χρειάστηκε να γίνει συλλογική, υπεύθυνη και συντονισμένη δουλειά από τους συνεργάτες μου, τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Θέλω επίσης να τονίσω ότι, για να ξεπεραστούν οι σύνθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες των εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, αλλά και η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ καταλυτική ήταν η συμβολή του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.  κ. Γιώργου Βασιλείου, του πρώην Πρόεδρου κ. Κώστα Παπαδόπουλου, καθώς και των κ.κ. Αντώνη Γρηγορόπουλου, μέλος στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν, Γιώργου Αδαμίδη, Γ.Γ. του Δήμου. Το έργο των αποχετεύσεων στους πεδινούς οικισμούς είναι συνέχεια και άλλων έργων ύδρευσης-αποχέτευσης που υλοποιούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 21 εκ. ευρώ, και ότι από άποψη προϋπολογισμού είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομών που έχει υλοποιηθεί από Δήμο στην Ημαθία, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου