Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Πανελλήνιες: Δείτε το θέμα που έπεσε στη Νεοελληνική Γλώσσα

Oι υποψήφιοι εξετάστηκαν πάνω σε κείμενο του καθηγητή Αρχαιολογίας, Βασίλη Λαμπρινουδάκη,
που αφορά στους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης και κλήθηκαν να γράψουν ομιλία αναφορικά με την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς
Κατανοητό χωρίς να κρύβει κάποιο πρόβλημα χαρακτηρίστηκε το προς εξέταση θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά το θέμα
Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν πάνω σε κείμενο του ομότιμου καθηγητή αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Λαμπρινουδάκη που αφορά στους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης και τους ζητήθηκε να γράψουν ομιλία αναφορικά με την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τίτλο: «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς».

Συνολικά οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') ξεκίνησαν σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους «καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους». Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και τα μηχανογραφικά των υποψηφίων θα κατατεθούν μέσα Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους.

O συνολικός αριθμός των εισακτέων εφέτος φτάνει τις 68.345 και είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά 1.960, όπου οι θέσεις φτάνουν τις 24.145 και είναι περισσότερες από πέρυσι κατά 575. Εφέτος 101.508 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία θέση στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι θα μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 33.000 υποψήφιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου