Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Παιδική χαρά κατάλληλη για ΑμΕΑ στη Νάουσα

Η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου "Ανάπλαση πλατείας και διαμόρφωση παιδικής χαράς
στην πλατεία Ειρήνης" εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας την Τετάρτη. Το έργο αφορά την υλοποίηση της πρώτης πλήρως πιστοποιημένης, κατάλληλης και για ΑμΕΑ, παιδικής χαράς στον βορειοελλαδικό χώρο, με όλες τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων ασφάλειας.


Η παρέμβαση στοχεύει στη δημιουργία μιας ασφαλούς, περιφραγμένης, με κατάλληλη σήμανση και ελεγχόμενη είσοδο παιδικής χαράς 500 τ.μ., με ασφαλείς, λειτουργικές και περιβαλλοντικά φιλικές συνθήκες ψυχαγωγίας παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και κινητικών δυνατοτήτων, με 15 πιστοποιημένα παιχνίδια και ειδικό τάπητα ασφαλείας. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες παραμονής των συνοδών των παιδιών, με τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό και έμφαση στους χώρους πρασίνου. Ακόμη, προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED υψηλής ενεργειακής εξοικονόμησης, καθώς και καμερών ασφαλείας για να αποφευχθούν κακόβουλες ενέργειες. Η συνολική περιοχή παρέμβασης ανέρχεται σε περίπου 1300 τ.μ.

"Υλοποιούμε σύντομα ένα στολίδι, ένα αριστούργημα σχεδιασμού και αισθητικής, που καθιστά τη Νάουσα πρωτοπόρο, καλύπτοντας την πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη των νέων οικογενειών για έναν ασφαλή και υψηλού επιπέδου χώρο ψυχαγωγίας για τα παιδιά, λαμβάνοντας μέριμνα και για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, σχεδιάζουμε πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις κοινότητες, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας" ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου